Villkor

Leveransvillkor

Bra att veta om leverans, frakt och returhantering.

Bra att veta innan beställning

När du beställer din massagefåtölj av oss finns det några saker du bör tänka på innan du placerar din beställning.

Leverans med Posten

I de flesta fall om inte annat överenskommits aviseras kunden via SMS, där erbjuder Posten ett datum och tid för leverans, bekräfta datumet, eller kontakta Posten för ny tid. Posten levererar till fastighetens ytterdörr eller till tomtgränsen om det ej går att köra in med lastbil.

POSTEN KAN EJ HJÄLPA TILL MED INBÄRNING AV MASSAGESTOL

Postnord - tidigare Postnord logotyp

Utökad leverans och installation

Om du vill ha hjälp att få din massagefåtölj på plats kryssar du i artiklarna 8087 eller 8088, vi levererar då din fåtölj, bär den dit du vill ha den, installerar och kör en genomgång hur allt fungerar på plats.

Vi tar också med oss emballaget tillbaka. Vi kan i första hand leverera upp till 25 mil från vårt lager i Hallstahammar.

Vi har också samarbetspartner i Göteborg, Malmö och andra orter som installerar, kontakta oss för pris på dessa tjänster.

Titta gärna på hitta.se för att se hur långt just du bor från Hallstahammar. 

Vi är också tacksam att du plockat undan så vi kommer in med din massagefåtölj och att du kontrollerat så att förutsättningarna finns för att få din massagefåtölj ditt du vill ha den.

Har du flera frågor angående detta så tveka inte att kontakta oss, 0220-516 00 eller info@pocitron.se.

Leveranstider på massagefåtöljer

Det normala för oss är att vi har de flesta modeller i lager, vilket innebär att du normalt har din massagefåtölj 1-3 dagar efter du beställt den av oss. En dag gäller till  företag utan avisering, dock finns det orter som endast har leveranser en dag i veckan. Således tar dessa leveranser längre, men du blir alltid aviserad via sms av Post Nord.

fraktkostnad

Frakt med Post Nord ingår i alla priser på massagefåtöljer. 

Leverans av massagestol

Tänk på detta när du beställer mindre gods av oss

När du beställer mindre saker av oss, skickas de med Post Nord. Ange alltid mobilnummer så att Post Nord kan avisera dig. Vill du att någon annan skall få aviseringen måste det mobilnumret anges.

Normalt tar mindre paket (1-19 kg) endast en dag och större paket (20kg och uppåt) 3 dagar från oss. De mindre paketen skickas alltid till ett utlämningsställe (Servicepoint) där du får hämta ut det.

Paket som väger över 20 kg kommer hem till dig och någon måste då vara hemma för att ta emot godset. I bägge fallen blir du alltid sms aviserad och när du får större paket kan du också ändra den föreslagna tiden för leverans.

Returhantering

Vid retur av gods, kontakta oss på vår mail eller ring oss på 0220-51600, tänk på att alla saker skall vara med i returen. Så fort godset kommit till oss och allt är komplett kommer vi att kreditera dig.
Kunden står för returkostnaden.

Boka din retur via Post Nord, klicka här: Länk till PostNord

Returadress:

AU Mälardalen AB
Hästhovsvägen 3
73439 Hallstahammar

Spåra ditt paket

Söker du ditt paket, ladda ner följande APPAR (MINA PAKET) så får du direkt veta status på ditt paket.

Trygga händer.

Över 5.000 levererade massagefåtöljer

nobelmuseet
sodersjukhuset
grona-lund
karolinska-sjukhuset
apoteksgruppen
fairtrade
enkoping-kommun
stora-enso
landstinget-uppsala
stockholms-landsting