Pocitron

Steg för steg guide:
Hur använder man en massagepistol?

Är du en av dem som varit smart och investerat i en smidig massagepistol? Då har du gjort helt rätt! Det är ett otroligt effektivt verktyg för att både lindra muskelvärk, förbättra rörlighet och främja avslappning, utan att behöva spendera en förmögenhet hos en massör. Oavsett om du tränar mycket och behöver återhämtning, eller bara vill minska vardagens stress så är det här en ultimat massagemaskin.

Men vad ska man då tänka på när man ska använda denna massageprodukt för att få ett så bra resultat som möjligt? Kolla in vår snabba steg för steg guide till hur du använder din massagepistol för maximal nytta nedan!

Steg ett är såklart att se till att din massagepistol är redo att användas. De flesta massagepistoler är batteridrivna och kräver att du laddar dem innan användning. Glöm därför inte att ansluta enheten till laddaren så den är redo och fulladdad när den väl ska användas. På så sätt slipper du bli frustrerad över att behöva vänta på att den ska laddas upp, eller att den laddar ur mitt under massagen.

Massagepistoler levereras ofta med flera olika massagehuvuden som är utformade för olika ändamål. Välj därför det huvudet som passar ditt behov bäst. Ett mjukt massagehuvud är exempelvis perfekt för känsliga områden, ett runt massagehuvud kan vara bra för större muskelgrupper, medan ett spetsigt huvud är effektivt för triggerpunktsmassage.

När du laddat din massagepistol och valt rätt massagehuvud är det sedan dags att använda din massageapparat. Försök att sitta bekvämt så du kan slappna av i det område du vill behandla. Applicera sedan ett lätt tryck på kroppsdelen du behöver massera. Det är viktigt att inte trycka för hårt i början, särskilt om du är nybörjare, för att undvika överbelastning av musklerna.

Börja med en lägre hastighet när du ska massera med en massagepistol. Du kan gradvis öka hastigheten om det känns bekvämt. Snabbare hastigheter kan vara mer effektiva för djupvävnadsmassage, medan en lägre hastighet passar bättre för känsliga områden.

Undvik även att hålla pistolen stilla på ett ställe under en lång tid. Förflytta istället massagemaskinen och rör den sakta över området du vill behandla med cirkulära rörelser, eller rörelser upp och ner.

Och sist men inte minst – lyssna alltid på din kropp och var försiktig för att undvika smärta och obehag. Om du upplever någon ovanlig smärta eller känsla, sluta omedelbart använda massagepistolen.

Glöm inte heller att massagepistoler inte ska användas på skador, som exempelvis stukning, svullnad eller benbrott, eftersom det kan förvärra den skadade väven och förlänga läkningstiden.

Pocitron har högkvalitativa massageprodukter
för massage hemma

Pocitron är din svenska leverantör av massageprodukter med snabb och smidig leverans i hela Sverige. Vi erbjuder noga utvalda produkter som främjar en hälsosam och aktiv livsstil, både i hemmet och på kontoret. Oavsett om du vill komplettera din massagepistol med en annan massageenhet som en massagekudde, massagedyna, eller en massagemaskin för nackmassage eller fotmassage har vi precis det du behöver. Om du istället är sugen på en massagefåtölj eller vill hyra en massagestol har du också kommit till helt rätt ställe. Utforska vårt sortiment av massagefåtöljer och massageprodukter och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar!

Trygga händer.

Över 5.000 levererade massagefåtöljer

nobelmuseet
sodersjukhuset
grona-lund
karolinska-sjukhuset
apoteksgruppen
fairtrade
enkoping-kommun
stora-enso
landstinget-uppsala
stockholms-landsting